a CseHo klub története


A CseHo Klub (korábbi nevén Csepeli Hordozós Klub) története 2009 elején kezdődött. Az alábbiakban olvashatjátok a klubalapító, Rizek Krisztina (Rizi) visszaemlékezését. Jó nosztalgiázást kívánunk!

2009 februárjában bukkantam rá a mamaira, ahol rögtön meg is találtam a csepeli csapat topikját, amit Babyteve indított „Csepel-szigeti különítmény” címen. Elkezdtem ide írogatni és hopp márciusban már 7 darab anyuka és gyermekei tátikáztak (ringató szerű foglalkozás) nálunk, az otthonunkban. Az első csapat: Szilu, Pavlikata, Magica, Babyteve, Dzsudzsi, Neszka és én. Később jöttek-mentek, változott az összetétele a csapatnak, de a krém megmaradt!!
A tátikázás mellett beindult a „kommuna” is. Ilyenkor a foglalkozás után vagy a gyerekszobában, vagy kint a kertben folytatódott a buli. Ha megéheztünk, összedobtam egy gyors ebédet, ami egy idő után nem lehetett más, mint grízes tészta J, Pavlikata nagy örömére. Aztán kezdtük kinőni a házat.
Májusban, a születés hetén a Zöldalmások szerveztek egy programot a Rákóczi Kertben, ahova Orsko-n keresztül meghívtak bennünket is. Kaptunk egy asztalt a hordozóinknak és lehetett próbálgatni azokat. Emlékszem, volt ott egy édesanya, aki felkötötte magára Szilu mei-tai-ában a babáját és a kicsi pillanatok alatt elaludt benne. Az anyuka a mei-tai-jal együtt távozott, nem volt hajlandó megválni tőle. Na, ott, akkor a nagyterem és a kisterem találkozásánál, az ajtóban állva született meg az ötlet, hogy csináljunk egy klubot. Akik az ajtóban álltak: Szilu, Orsko és én. Júniusig még vendégül láttam a csapatot, aztán jött a nyár és egy kis szünet.

Közben belecsöppentem a II. Nemzetközi Babahordozó Hét szervezői csapatába, aminek Szilu és Orsko is tagja volt. Gondoltunk egy nagyot és a központi program mellett szerveztünk mi is egy 1 napos helyi programot a Rákóczi Kertbe. 2009. szeptember 12-én, szombaton volt az első csepeli babahordozó hét. Volt divatbemutató és volt Csörgő Andi, aki mára már hazajáró vendég nálunk a klubban. Az ajándékról a BORA gondoskodott, azaz Pavlikata, aki azóta már sok programot szponzorált ilyen-olyan módon. Mindenki dolgozott és legfőképpen elviselt engem. Együtt izgultunk és együtt szórólapoztunk és nagyon jól éreztük magunkat együtt a mamami topikjában és a programon is.

PLAKÁT, FÉNYKÉPEK

Innen már sima ügy volt, hogy a Rákóczi Kert lesz a csepeli klub új otthona. Minden hónap első keddjén 10-14 óráig miénk volt a tér. Jókat dumáltunk, ettünk, a gyerekek játszottak. Persze minden hónapban volt valami téma, amit átbeszéltünk, de a lényeg az volt, hogy a csapat együtt legyen és igazán jó barátságok szövődtek. J

Bekapcsolódtunk egyéb szervezetek által rendezett programokba is, mint pl. a születés hete vagy a csepeli védőnők által szervezett anyatejes nap. Az első helyi babahordozó hetet követette a második, ami sorban ugyan a III. NBH volt.
PLAKÁT, FÉNYKÉPEK

Aztán eljött az idő, hogy visszamenjek dolgozni. Örökbefogadót kerestem a klubnak. Olyat, aki szívvel-lélekkel csinálja. Persze ott volt Szilu, aki szintén anyája volt a klubnak, de ő a két gyerek mellett még dolgozott is, szóval nem tudta volna egyedül vinni a klubot. Orsko viszont újra otthon volt és adta magát a dolog, hogy akkor ő viszi tovább a klubot.

Végül mégse mentem vissza dolgozni, mert az első munkanapjaim előtt kiderült, hogy babázás ürügyén újra itthon maradhatok. Így szépen visszavándorolt hozzám a klub.

Jött a következő NBH. Valami nagyot akartunk. Úgy gondoltuk, hogy legyen kétnapos. Újra Szilu idegeit őröltem a folyamatos ötlet áradatommal. Aztán Szilu mondta, hogy vegyük be a szervező csapatba Katicát, aki igen-igen lelkes. Így is lett. Innentől kezdve Szilunak kettőnk pörgését kellett elviselnie J.

Katica jóvoltából megvalósult régi vágyam és lett a klubnak egy remek BLOG-ja, lett saját ZÁRT LEVELEZŐ LISTÁNK.
Bár hivatalos keresztelő még nem volt, neve is lett a gyermekünknek (egyik tagunk, Laczkó-Juhász Móni ötletéből): CseHo Klub, ami ugye nem más, mint Csepeli Hordozós Klub. A klub már csak nevében csepeli, vannak tagjaink Ferencvárosból, Pesterzsébetről, Soroksárról, Szigetszentmiklósról, Halásztelekről, Dunaharasztiból, stb.
Sok-sok közös ötletelés után, amiben már a levelező listára feliratkozott klubtagok is részt vettek, Magica elkészítette a klub LOGO-ját, amit mégis le kell váltanunk (ügy folyamatban).

Nagyon jó kis csapatot alkottunk így hárman! Imádtam szervezni a babahordozó heti programot. Nézzétek el nekem, de állítom, hogy világbajnok programot szerveztünk.
A két nap alatt, több mint 100 családot mozgattunk meg. Remek előadók voltak nálunk, akiktől nagyon jó előadásokat hallhattunk, nagyon jókat lehetett velük beszélgetni. Katicának és Mády Annának – aki már szintén „törzselőadónk” – köszönhetően volt zene és tánc is. Voltak különböző játékok, foglalkozások a gyerekeknek, voltak igényes könyvek. Volt minden, ami a jó hangulathoz kell. Nézzétek meg PLAKÁTunkat és a FÉNYKÉPEKET. Aki ott volt azért, aki nem volt ott azért.

Az NBH sikerén felbuzdulva elkezdtünk gondolkodni, hogy hogyan kéne ezt a rengeteg érdeklődő, nyitott családot összefogni. Szerettünk volna több programot. Szerettünk volna mindent! Közben én szültem egy kicsit J és babáztam, babázok, ezért a klub-gyermekem háttérbe szorult, de Katica és Szilu tovább dolgozott és néha én is belekotyogtam. Katica kérésére bevettük magunk közé Orsit, aki szintén jól illik a csapatba és így már négyen ötletelünk és szervezkedünk, hogy minél teljesebb, minél színesebb klubot és egyéb programokat szervezzünk a magunk és persze a klubozók örömére. Egyre több kölcsönözhető hordozót szerzünk be, hogy mindenki kedvére próbálgathasson, vásárlás előtt megismerhesse a különböző hordozótípusokat, márkákat. Mi nagyon szeretjük ezt csinálni és szeretünk veletek együtt részesei lenni a programoknak. Reméljük, hogy ti is szeretitek és még sok közös programban lesz részünk.

Mindenkit szeretettel várunk a CseHo Klubban!

Rizi, Szilu, Orsi és Katica

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése